Islamic Relief’in 37 yıllık tarihindeki en büyük Ramazan gıda dağıtımlarından biri 2021’de gerçekleşti! Bu Ramazan, dünya genelinde bir milyondan fazla insana Ramazan Gıda Paketi ulaştırdık.

 

Covid-19’un gölgesinde bir Ramazan’ı daha geride bıraktık. Salgının tüm zorluklarıyla devam etmesine rağmen, 37 yıllık tarihimizdeki en geniş kapsamlı Ramazan gıda dağıtımlarından birini bu sene gerçekleştirdik. 2021 Ramazan’ı boyunca dünya genelinde bir milyondan fazla insan, Islamic Relief’in dağıttığı Ramazan gıda paketinden yararlandı.

Yemen, Sudan, Mali, Afganistan, Etiyopya, Bosna ve Myanmar dahil olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahiplerine şeker, hurma, yağ ve bakliyat gibi temel gıdaları içeren paketler dağıtıldı. Covid-19 tedbirlerine uygun olarak sosyal mesafe ve maske gibi önlemler eşliğinde dağıtımlar açık havada gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı haftasında 70 bin kişiye de içerisinde gıda, giyecek ve okul malzemeleri gibi farklı eşyaların bulunduğu hediye paketleri verildi.

 

Islamic Relief Worldwide’ın Geçici CEO’su Tufail Hussain:

Küresel açlık son derece ürkütücü seviyelerde, dünya genelinde 270 milyonu aşkın insan her gece aç uyuyor. Covid-19 salgını yoksulluğu derinleştirip eşitsizliği artırıyor. Dünyanın dört bir yanındaki savunmasız insanlar desteğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor.

Uluslararası hükümetler bu krizi kontrol altına almakta başarısız kalırken, dünya genelindeki Müslüman topluluklar büyük fedakarlıklar sergilemeye devam ediyor. Herkesin zor zamanlardan geçtiği bu dönemde, sadece Ramazan ayında olağanüstü sayıda insana ulaşmayı başardık. Müslümanların bağışları sayesinde, bir milyondan fazla insana mübarek Ramazan ayını geçirebilmelerine yardımcı olacak gıdaları ulaştırdık.

Müslümanlar olarak hep birlikte Ramazan Bayramı’nı kutlarken, herkesi küresel açlığın sona erdirilmesi için daha büyük ölçüde -kısa vadeli gıda yardımlarının yanı sıra, uzun vadeli geçim kaynaklarına daha fazla yatırım yaparak ve insanları açlığa sürükleyen eşitsizlik sorununu ele alarak- harekete geçmeye çağırıyoruz.

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.