48 milyonluk insan gücüne sahip Kenya’da, nüfusun neredeyse 3’te 1’i günlük 1.90$’ın altındaki kazançlarıyla yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Çok sık görülen şiddetli kuraklık ve artan nüfus, ülke halkını oldukça zorluyor. Kuraklıkla baş etmek ise gittikçe çetin hale dönüşüyor. 3.4 milyon insan gıda açısından belirsiz ve güvensiz bir geleceğe doğru ilerliyor.
Birçok Kenyalı için hayat şartları oldukça zorlayıcı:
- Nüfusun yüzde 11’i işsiz (ILO, 2017)
- 20 çocuktan 1’i beşinci yaş gününü göremiyor (Dünya Bankası / UNICEF, 2016-17)
- Her 3 çocuktan 1’inde gelişim bozukluğu görülüyor (UNICEF, 2013)
- Yetişkinlerin yüzde 20’sinden fazlası okuma yazma bilmiyor (UNESCO, 2014)
Kenya’da Islamic Relief
1993’ten bu yana faaliyet gösterdiğimiz Kenya’da, yetim sponsorluk programı yürüterek yetimlere daha parlak bir gelecek sağlamak istiyoruz. Acil durumlarda bölgeye yardım ulaştırıyoruz. 2011 yılında Doğu Afrika’da yaşanan gıda kıtlığı sebebiyle insanlara temiz su ve yiyecek dağıttık, tıbbi yardım sağladık.
İklim Değişikliği
İklim değişikliği nedeniyle ülkede kuraklık daha da yaygınlaştı. Kuraklığın geçim sorunu oluşturmaması adına ailelere yardım ediyor, kuraklık ve açlığa karşı uzun vadeli çözümler sunuyoruz:
Yeni mahsuller – Çoğu çiftçi geçimini hayvancılıkla sağladığı için devamlı olarak suya ihtiyaç duyuyor. Bu sebeple, biz onların kuraklığa dayanıklı bitki ve sebze ekmelerine yardımcı oluyoruz.
Yeni seralar – Seracılık, nehirlerin bulunmadığı bölgelerde kuyu suyu kullanılarak besin yetiştirmek için en ideal yöntemdir. Seralar, Kenyalı ailelere yalnızca meyve ve sebze sağlamayacak, aynı zamanda ihtiyaç fazlası ürünler pazarda satılarak onlara gelir kaynağı olacak.
Hayvanları hastalıktan koruma – Meydana gelen kuraklık ve su baskınları hayvanların bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalanmalarına sebep oluyor. Bu yüzden 360 bin hayvanı aşılayarak onları muhtemel afetlerin getirebileceği hastalıklara karşı koruyor ve çiftçilere hayvanlarının sağlık durumunu takip edebilmeleri için yardım ediyoruz.
Yeni iş olanakları – Kenya’da tek geçim yolu çiftçilik değildir. El sanatları ve başka farklı ürünler de üretilerek pazarlarda satılabilir. İklim ve toprak veriminden bağımsız bu gibi iş kolları kurak bir ülke olan Kenya için idealdir. Bu el becerilerini kazanabilmeleri için kadınlara ve gençlere eğitim veriyor ve kendi işlerini kurabilmeleri için onlara maddi destek sağlıyoruz.